#SaUkusomVina
Bilo da služe kao začin, dodatak sosevima i marinadama ili sastojak neobičnih deserata, vina su oduvek zauzimala značajno mesto, kako u tradicionalnom, tako i u savremenom kulinarstvu. Kombinacije su gotovo beskonačne, a mi vam donosimo riznicu proverenih, inspirativnih recepata čiji su nezaobilazni sastojak vina Vinarije Čoka!
Potrebni sastojci:
• 1 šolja šećera
• 500g kajsija, oljuštenih i iseckanih
• ¾ šolje Lederer penušavca
Pomešajte sastojke u sudu za kuvanje i držite na vatri do tačke ključanja. Blago mešajte oko 10-15 minuta, sve dok kajsije ne omekšaju. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Ovu voćnu mešavinu ubacite u blender i usitnite sve dok ne dobijete ujednačenu glatku smesu. Dodajte vode pireu od kajsija tako da dobijete količinu za 4 šolje, a potom mešavinu sipajte u kalup i ubacite u zamrzivač na najmanje 4 sata. Sorbe vadite kašikom za sladoled i servirajte u čaši uz komadiće svežih kajsija i čašu Lederer penušavog vina.