Poširane kruške

poširane kruške

#SaUkusomVina

Bilo da služe kao začin, dodatak sosevima i marinadama ili sastojak neobičnih deserata, vina su oduvek zauzimala značajno mesto, kako u tradicionalnom, tako i u savremenom kulinarstvu. Kombinacije su gotovo beskonačne, a mi vam donosimo riznicu proverenih, inspirativnih recepata čiji su nezaobilazni sastojak vina Vinarije Čoka!

Potrebni sastojci:

• 6 dl crnog Lederer Merlot
• 6 velikih i sočnih kruški
• 2 štapića cimeta
• 1/2 štapa vanile
• 200 g šećera
• nekoliko zrna crnog bibera.

U posudu za kuvanje sipajte vino i dodajte cimet, vanilu i biber. Kruške operite, skinite im kožicu i spustite u posudu sa vinom. Kuvajte od 5 do 7 minuta, zatim ih izvadite u tanjir, pa u posudu sa Lederer Merlot vinom dodajte šećer i kuvajte sve dok ne dobijete gust sirup, a zatim sklonite s ringle. Sirup ostavite da se prohladi i prelijte kruške neposredno pre serviranja. Kao prilog možete da servirate kuglu sladoleda.