Muskatni parfe desert

#SaUkusomVina

Bilo da služe kao začin, dodatak sosevima i marinadama ili sastojak neobičnih deserata, vina su oduvek zauzimala značajno mesto, kako u tradicionalnom, tako i u savremenom kulinarstvu. Kombinacije su gotovo beskonačne, a mi vam donosimo riznicu proverenih, inspirativnih recepata čiji su nezaobilazni sastojak vina Vinarije Čoka!

Potrebni sastojci za 2 osobe:

• 8 kašika desertnog vina Muskat Otonela
• 4 kašike šećera
• 4 sveža žumanca
• kašika vanil šećera
• prstohvat cimeta
• rendana kora od pola limuna.

U manjoj posudi pomešajte žumanca i šećer sa kašikom tople vode, pa dobro umutite da dobijete glatku kremastu smesu, zatim je zagrevajte na pari i dodajte Muskat Otonel, cimet i rendanu koru limuna koji ste prethodno dobro oprali. Mutite sve dok masa ne postane penasta. Sklonite sa pare i odmah sipajte u posude za sladoled ili koktel čaše, sačekajte da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider.