Pastrmka sa ruzmarinom i vinom

#SaUkusomVina

Bilo da služe kao začin, dodatak sosevima i marinadama ili sastojak neobičnih deserata, vina su oduvek zauzimala značajno mesto, kako u tradicionalnom, tako i u savremenom kulinarstvu. Kombinacije su gotovo beskonačne, a mi vam donosimo riznicu proverenih, inspirativnih recepata čiji su nezaobilazni sastojak vina Vinarije Čoka!

Potrebno je:

• 5-6 pastrmki
• 1 glavica belog luka
• 1 čaša Ždrebac Belo vina
• 1 čaša maslinovog ulja
• malo bosiljka
• malo više ruzmarina
• so
• limun
• začini po želji

Priprema:
Pastrmke očistiti, oprati, i zarezati pa posoliti. U činiju iseckati beli luk, dodati malo soli, suvog začina, bosiljka, ruzmarina, ulja i vina. Dodati ribu i ostaviti pola sata da odstoji, zatim sve to staviti u tepsiju, narezati limun i dodati ribi. Pokriti folijom i peći pola sata.
Nakon toga, skinuti foliju i peći još pola sata dok pastrmka ne dobje lepu koricu i žućkastu boju.