Mafini sa crnim ribizlama i kupinovim vinom

mafini sa ribizlama

#SaUkusomVina

Bilo da služe kao začin, dodatak sosevima i marinadama ili sastojak neobičnih deserata, vina su oduvek zauzimala značajno mesto, kako u tradicionalnom, tako i u savremenom kulinarstvu. Kombinacije su gotovo beskonačne, a mi vam donosimo riznicu proverenih, inspirativnih recepata čiji su nezaobilazni sastojak vina Vinarije Čoka!

Potrebni sastojci:

• 260 g brašna
• 2 šake crnih ribizli
• 240 ml kupinovog vina
• 120 g šećera
• 1 kašika praška za pecivo
• 1/2 kašičice sode bikarbone
• malo soli
• 2 jaja
• 300 ml ulja
• 1 kašičica ekstrakta vanile

Pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.U drugoj posudi sjedinite umućena jaja, vino, ulje i vanilu. Pažljivo ulijte mokre sastojke u mešavinu sa brašnom i lagano pomešajte. U kalupe za mafine stavite papirne korpice, pa u svaki sipajte malo smese. Odozgo rasporedite crne ribizle, pa sipajte još po kašiku smese.Mafine pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C oko 20-25 minuta. Ohladite i poslužiti uz čašu kupinovog vina ili Rose-a!