Pasta sa piletinom i Lederer Sauvignon Blanc vinom

#SaUkusomVina

Bilo da služe kao začin, dodatak sosevima i marinadama ili sastojak neobičnih deserata, vina su oduvek zauzimala značajno mesto, kako u tradicionalnom, tako i u savremenom kulinarstvu. Kombinacije su gotovo beskonačne, a mi vam donosimo riznicu proverenih, inspirativnih recepata čiji su nezaobilazni sastojak vina Vinarije Čoka!

Potrebni sastojci

• 400g testenine po želji
• 250g pilećeg belog mesa iseckanog na kocke
• 200ml belog vina Lederer Sauvignon Blanc
• 300ml pavlake za kuvanje
• 100gr dimljene slanine
• 2-3 čena belog luka
• parmezan
• začini po želji

Priprema:
Skuvajte testeninu, brižljivo vodeći računa da ostane al dente. U posebnom dubljem tiganju propržite piletinu i dodati na kockice izrezanu slaninu. Prelijte pavlakom i dodajte izgnječene čenove belog luka. Dinstajte na tihoj vatri minut-dva, pa zatim dodajte Lederer Sauvignon Blanc vina i nastavite postupak nekoliko minuta. Izvadite beli luk iz sosa, začinite po želji (so, biber). Gotovu skuvanu testeninu prelijte sosom i izrendajte parmezan na vrh.
Služiti toplo uz čašu istog ohlađenog vina!