Domaćinski Ždrebac gulaš

#SaUkusomVina

Bilo da služe kao začin, dodatak sosevima i marinadama ili sastojak neobičnih deserata, vina su oduvek zauzimala značajno mesto, kako u tradicionalnom, tako i u savremenom kulinarstvu. Kombinacije su gotovo beskonačne, a mi vam donosimo riznicu proverenih, inspirativnih recepata čiji su nezaobilazni sastojak vina Vinarije Čoka!

Potrebni sastojci za 4 osobe:

• 500 g govedine
• 200 g krompira
• 1 dl gustog soka od paradajza
• 2 dl Ždrebac Crveno vina
• 4 glavice crnog luka
• 50 ml suncokretovog ulja
• kašika aleve paprika
• kašičica kima
• kašika suvih začina i so.

Meso isecite na komadiće jednake veličine i kratko ga ispecite na ulju u dubljoj šerpi. Izvadite ga i u toj masnoći izdinstajte krupno iseckani crni luk, vratite meso, dodajte kim, suve začine i 2,5 dl vode, pa dinstajte u poklopljenoj posudi na umerenoj temperaturi, povremeno dolivajući vodu. Pred kraj stavite alevu papriku, krompir isečen na kocke i paradajz sok. Krčkajte 10-ak minuta, sipajte čašu Crvenog Ždrepca i posolite. Kuvajte još nekoliko minuta i servirajte.