#SaUkusomVina
Bilo da služe kao začin, dodatak sosevima i marinadama ili sastojak neobičnih deserata, vina su oduvek zauzimala značajno mesto, kako u tradicionalnom, tako i u savremenom kulinarstvu. Kombinacije su gotovo beskonačne, a mi vam donosimo riznicu proverenih, inspirativnih recepata čiji su nezaobilazni sastojak vina Vinarije Čoka!
Potrebno je:
• 250 g brašna
• 4 jaja
• 150 ml devičanskog maslinovog ulja
• 150 ml Lederer Sauvignon Blanc
• 200 g šunke
• 100 g crnih maslina
• 100 g zelenih maslina
• 100 g kačkavalja
• suvi biljni začin po želji
Priprema:
Pomešajte brašno, jaja, ekstra devičansko maslinovo ulje i vino, pa dodajte polovinu narendanog kačkavalja. Umesite testo i začinite ga suvim biljnim začinom. Šunku iseckajte na kockice, a masline bez koštica podelite napola. Testo izlijte u pleh obložen papirom za pečenje, a rernu zagrejte na 200 stepeni.
Testo u plehu ravnomerno rasporedite i po njemu poređajte iseckanu šunku i masline. Odozgo pospite ostatkom rendanog kačkavalja, po želji možete dodati i paprike i stavite u rernu i pecite 20 minuta.