U slavu vina i ljubavi!

2 1

Dok domaćini 14. februara obeležavaju krsnu slavu Sveti Trifun, a zaljubljeni parovi Svetog Valentina, vredni vinogradari odlaze u vinograde kako bi orezali lozu, a svoje čokote zalili vinom. Uz molitvu i pesmu, oni čiji trud zri crnim i belim blagom, sa verom i ljubavlju prizivaju blagorodnu godina, a na sličan način, osveštavanjem vinograda i otvaranjem buradi sa lanjskim vinom, i Vinarija Čoka tradicionalno obeležava ovaj praznik.

Uprkos različitim tradicijama, Sveti Trifun i Sveti Valentin neraskidivo su povezani motivima ljubavi, nade i radosti, a koji god praznik vam se činio bližim, zaslužuje da ga provedete sa onima koje volite, uz prefinjene zalogaje i odabrana vina Vinarije Čoka.
Dodajte trenucima u dvoje magiju Lederer sortnih vina, birajući ona čija se boja i ukus savršeno slažu sa prirodom vaše ljubavi.

Za nove podvige, podignite čašu ispunjenu robusnom aromom Ždrepčeve krvi. Prepustite se uživanju u vinskoj varijanti vašeg omiljenog voća ili prizovite proleće razigranim ukusom avanture i strasti iz Di Luna Sangria boce.

Neka ovaj dan bude prilika da nazdravite ljubavi koja pokreće svet, ali i onima koji svojim zlatnim umećem stvaraju nezaboravne vinske priče.

Živeli!

Recept Zimska strast

Sastojci:

1 flaša Di Luna Sangria
trešnje, smrznute ili konzervirane
sok od 1 pomorandže
narendani muskatni orah
narendani đumbir
3 štapića cimeta
80g meda ili smeđeg šećera
2/3 čaše votke
½ šolje vode

U posudu za kuvanje dodajte sve sastojke i stavite na tihu vatru. Kuvajte 20-25 minuta dok se med ili šećer potpuno ne rastvore. Sipajte koktel u bokal i poslužite u šoljama u koje ste prethodno ubacili plodove trešnje. Dekorišite štapićem cimeta po želji.